Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën:

Het concert van Utrechtse Kamerkoor 4bij4 ‘Balti Muusika’ in de Wilhelminakerk staat in het teken van de landen rondom de Baltische Zee: Finland, Estland, Letland en Litouwen.

Tussen 1987 en 1991 streden de Baltische Staten voor onafhankelijkheid van de Sovjet-Unie. Tijdens deze ‘Zingende Revolutie’ zongen demonstranten verboden volksliederen. Kamerkoor 4bij4, onder leiding van dirigent Samuel Reid Navarro, brengt hun indrukwekkende moed in herinnering. Op het programma staat muziek van de Finse Sibelius en Mäntyjärvi. Estland wordt onder meer vertegenwoordigd door liederen van Pärt en Mägi. Het Alleluia is van Grigorjeva, een Oekraïense componiste die woont en werkt in Estland. Dat wordt vergezeld door het Pater Noster van de Letse componist Vasks, en het Jubilate Deo van Miškinis uit Litouwen. In dit concert heeft Kamerkoor 4bij4 een primeur: voor het eerst in hun lange bestaan worden de zangers begeleid door een saxofoonkwartet, TempoRarely. Het kwartet zal ook enkele saxofoonintermezzo’s voor zijn rekening nemen.

Aanvang: 16.00 uur. Kaarten kosten € 15,- en zijn te koop via de website https://www.kamerkoor-4bij4.nl/ en aan de deur (alleen pinnen).