Zondag 3 maart 15.30 uur: VU-Kamerorkest

Het VU-Kamerorkest is het kamerorkest van de Vrije Universiteit in Amsterdam en bestaat uit vergevorderde amateurs, onder leiding van dirigent Jasper de Waal. Het orkest brengt een romantisch programma ten gehore. Met Joe Puglia (viool) en Sebastiaan van Halsema (cello) spelen zij het ‘Dubbelconcert’ van Johannes Brahms voor viool, cello en orkest. Daarnaast kunt u genieten van de Achtste Symfonie van Antonín Dvořák. In deze prachtige symfonie hoort u natuur- en vogelgeluiden. De trompetsolo’s aan het begin van het vierde deel vormen de aankondiging voor een uitbundig dansfeest. De lente is in aantocht! Deuren open: 15:00 uur.

Kaartverkoop via https://digitalekaartverkoop.nl/evenement/vukamerorkest-dvorak-8-brahms-dubbelconcerto-l-v-jasper-de-waal-2/ en aan de deur. Kaartprijs: € 15,00 (regulier) en € 12,50 (student/65+). Dit is inclusief een drankje na afloop van het concert.

Zaterdag 23 maart 20.00 uur: Ensemble Illustre

Concert van Tiber tot Theems.

De Engelsen uit de zeventiende eeuw wisten wel wat mooi was! Ze ‘leenden’ een muzikale traditie uit Italië, die van de madrigalen, en maakten zich dat helemaal eigen. We laten dit graag aan je horen!

We zingen liederen over liefde die je in vuur en vlam doet staan, over de maand mei (ja, echt), over dansen en in je handen klappen van vreugde en over de nacht die ons doet sluimeren. Maar we openen met de Lamentations of Jeremiah, een schitterende klaagzang over het verlies van Jeruzalem in 586 voor Christus. Thomas Tallis was niet de eerste componist die deze Bijbeltekst op muziek zette.

Deuren open: 19:30 uur. Kaartprijs: € 20 (regulier), € 10 met korting, te bestellen via ensemble-illustre.nl of aan de deur.

Zondag 24 maart 16.00 uur: ‘It takes two to tango’

Dubbelconcert Bianca C. en Vgrdznob.

De zee, de lucht, zwangere vrouwen, zwoegende mannen, verlangen, doornatte vlinders, fluorescerende zeepaardjes, kraanvogels… De warme mannenstemmen van Vgrdznob brengen prachtige polyfonie uit Bulgarije, Corsica, Georgië, Kosovo en Roemenië. Dit leidt tot een wervelende tango wanneer Wereldvrouwenkoor Bianca C. de klanken van Armenië mixt met die van Latijns-Amerika en… Nederland! Bianca C. staat onder leiding van Fred Abbingh, Vgrdznob wordt gedirigeerd door Tatiana Lina.

Deuren open: 15.30 uur, borrel na. Kaartprijs: € 15 / kinderen t/m 12 jaar € 7,50. Reserveren via info@biancac.nl (of aan de zaal)